Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/papathemelis/public_html/includes/Core/loader.php on line 39

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/papathemelis/public_html/includes/version.php on line 37
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Ώρα ημάς εξ ύπνου εγερθήναι
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
ΦτωχόΑριστο 
PHP  
PHP  

Του Στέλιου Παπαθεμελή

Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης

 

Το επιμύθιο της ανάλυσης από την σοβαρή Handelsblatt: «αν απολέσουμε την Ελλάδα ως γεωπολιτικό σύμμαχο λόγω του ευρώ, τότε θα το πληρώσουμε ακριβά» είναι η μεγάλη ανομολόγητη αλήθεια. Οι άλλοι την αποσιωπούσαν ως τώρα, ενώ η δική μας ευήθεια επιμένει να την αντιπαρέρχεται περιφρονητικά.

Η Ελλάδα είναι γεωστρατηγικό κλειδί και οι μόνοι που δεν το (ανα) γνωρίζουν είμαστε οι Έλληνες.

Βαρυσήμαντο σταυροδρόμι της Μεσογείου, είσοδος-έξοδος προς και από την γηραιά ήπειρο. Ευρωπαϊκή απόληξη προς την Εγγύς Ανατολή και σύμπασα την «καθ’ ημάς Ανατολή». Ασύγκριτη η στρατηγική της θέση για τους ενεργειακούς δρόμους, τον έλεγχο δηλαδή των οδών μεταφοράς. Νέα παράμετρος η ανάδειξη Ελλάδος-Κύπρου σε κέντρα παραγωγής υδρογονανθράκων. Αείποτε ενεργό το δόγμα «όποιος ελέγχει την κεντρική γη (=Ευρώπη), ελέγχει τον πλανήτη». Έλεγχος όμως της κεντρικής γης, προϋποθέτει έλεγχο των θαλασσών που την περιβρέχουν.

Στο μεταξύ, η παθογένεια του μείζονος χώρου επεκτείνεται αντί να θεραπεύεται: Η «αραβική άνοιξη» μετεξελίσσεται ραγδαία σε «αραβικό χειμώνα» επιβαρυνόμενο τώρα και από την εν αιθρία πανισλαμική αντιδυτική «ιερή οργή» λόγω της γνωστής ταινίας για τον Μωάμεθ.

Το Ισραήλ συγκρατείται μετά χιλίων αμερικανικών βασάνων από μια επίθεση κατά του Ιράν. Αυτή τυχόν γενόμενη θα επιφέρει ανάμεσα σε πολλαπλές απροσμέτρητες συνέπειες μια δομική ενεργειακή κρίση, καταβαραθρώνοντας στα Τάρταρα ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία.

Η θετική για την Ελλάδα ρήξη Τουρκίας-Ισραήλ, η απεξάρτηση του ιρακινού και συριακού Κουρδιστάν σε συνάρτηση με την προϊούσα ντε φάκτο αυτονόμηση του τουρκικού, επιφέρουν ισχυρά κατάγματα στα νεοθωμανικά οράματα της γείτονος και είναι οπωσδήποτε ενισχυτικά του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας.

Δραματικό όμως το κενό ηγεσίας εδώ. Η ένδεια πατριωτικού οράματος και η απουσία εθνικού δόγματος που να προσανατολίζει στο πρακτέο, καθιστούν τον Ελληνισμό έρμαιο των αποφάσεων άλλων για μας, χωρίς εμάς, και προφανώς κόντρα σε μας.

Σωστός ο Μίκαελ Μάιστερ της CDU όταν λέει στους δικούς του: «κοιτάξτε τον χάρτη και δείτε πού βρίσκεται η Ελλάδα»! Αυτοί έχουν τώρα «κοιτάξει» τον χάρτη για να διακηρύσσει ο Ράινχαρτ Γκένερ των Εργοδοτικών Συνδέσμων Γερμανίας ότι «η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι απαραίτητη λόγω της γεωπολιτικής σημασίας της χώρας αυτής για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον χώρο της Μεσογείου».  

Αλλά η αντικειμενική αυτή εκτίμηση της ελληνικής αξίας γίνεται και αποβλέπει εις ίδιον όφελος, αφού ολοφάνερα προωθούνται σχέδια ιδιοποίησης του φυσικού, ορυκτού και υποθαλασσίου πλούτου μας.

Μετά τα μυθολογικά μήλα των Εσπερίδων, νέο φρούτο made in Germany οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.

Ο Πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων Κάιτελ είπε στον Spiegel τα εξής άρρητ’ αθέμιτα: «Η Ελλάδα θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα είδος Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, εντός της Ευρωζώνης».

Δηλαδή εκτός τις τοπικές Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (Μακεδονίας-Θράκης, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου κ.λ.π.) θέλουν ολόκληρη την Ελλάδα ΕΟΖ!

Τί σημαίνει το εξωτικό αυτό προϊόν; Ιδιαιτεροποιείται μια περιοχή με φορολογική ασυλία, αδασμολόγητη εισαγωγή εξοπλισμών και πρώτων υλών, μηδενική φορολογία ακίνητης περιουσίας, μεσαιωνικούς εργασιακούς κανόνες κ.λ.π.

Οι επισπεύδουσες είναι οι γερμανοτουρκικές εταιρείες!

Φύλλο-φτερό ο μύθος των ΕΟΖ από τον ειδικό Ντιν Μπέικερ: Ανόητη ιδέα για χώρες όπως η Ελλάδα. Το κόστος υποδομής βαρύνει την χώρα υποδοχής. Νέα μορφή αποικιοκρατίας.

Ανεφάρμοστο και επιζήμιο το μοντέλο των ΕΟΖ.

Το βασικό ελληνικό πρόβλημα είναι «το ανίκανο κράτος, που πρέπει να αναμορφωθεί ριζικά. Δεν μπορεί όμως να γίνει αυτό  στη βάση διδαγμάτων από τη λειτουργία τέτοιων απομονωμένων ζωνών». Οι ΕΟΖ «θα μειώσουν τη συνεκτικότητα της ελληνικής κοινωνίας» (Ραλφ Βρόμπελ, Βήμα 16/9/12).

Όπερ έδει δείξαι.

Το αφυές ελληνικό κράτος προχωρεί ωστόσο ακάθεκτο στην προετοιμασία εγκατάστασης των κακόφημων ζωνών.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι μετατρέπουν τις Αστυνομικές Σχολές της Θράκης σε Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών, αφού ήδη νομοθέτησαν (άρθρο  37,παρ.5 ν.3907/2011) την παροχή άδειας εργασίας στους «υπό καθεστώς προσωρινής διαμονής υπό ανοχήν» λαθρομετανάστες. Φτηνά εργατικά χέρια για τα νέα αφεντικά. Όλα τα προβλέπουν οι…διορατικοί ταγοί μας!

Ώρα για αντί-δραση. Τώρα!  

[ Πίσω ]
papathemelis.gr papathemelis.gr - Ώρα ημάς εξ ύπνου εγερθήναι
     
PHP  
PHP  
Αρχική
PHP  
Βιογραφικό
Στα Μ.Μ.Ε.
Ομιλίες
Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες
Επικοινωνία
Πολιτική Ενημέρωση
ΒΙΒΛΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
PHP  
Σύνδρομο DOWN
PHP  
OI NEOI
PHP  
* Φρουτοπία *
PHP  
Πολιτ. Γραμματεία

 

 
Πoλιτικό Σχόλιο
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  

Απορρίπτουμε τη λεγόμενη σύνθετη ονομασία την οποία προωθεί η κυβέρνηση και όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της Βουλής. Σύνθετη με συνθετικό της το Μακεδονία δεν υπάρχει, δεν θα σταθεί. Στην πράξη όλοι θα χρησιμοποιούν το σκέτο Μακεδονία.

Διαβάστε περισσότερα...
H γνώμη σας μετράει

Συμφωνείτε να λυθεί το Σκοπιανό με σύνθετη ονομασία;

Getting poll results. Please wait...


Προσκλήσεις
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  

Κάνε klick για να δεις το

"ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ"

 
 
Αθήνα: ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ 2, ΣΥΝΤΑΓΜΑ Τ.Κ. 105 57 Τηλ. 210 3314314 Φαξ: 210 3217771
Θεσσαλονίκη: ΕΡΜΟΥ 55, Τ.Κ. 546 23 Τηλ. 2310 268333 Φαξ: 2310 262830
E-Mail : ,